Voorbeelden projecten

Ready for Take-Off – Siemens (2017 – 2018)

Ondersteuning aan nieuwe medewerkers bij hun inwerkingsperiode in een nieuwe organisatie en nieuwe functie: via een gepersonaliseerde aanpak op maat, zijn/haar ontwikkeling faciliteren!

Ready for take-offHet accent ligt op competentieversterking, gecombineerd met individuele coaching, zodat de integratie op de nieuwe werkplek optimaal verloopt, rekening houdend met zijn/haar behoeften en wensen.

Dit is het resultaat van gesprekken tussen de nieuwe medewerker, zijn directe leidinggevende en ikzelf als coach.

Inspiratie-sessies loopbaancoaching (2017)

Met deze inspiratie-avonden laat ik zien wat loopbaancoaching met loopbaancheques jou kan opbrengen: Welke resultaten je mag verwachten?   campagne brugge 1 nieuw_001Hoe zo’n traject verloopt ?

Wil je stilstaan bij je job ? Bij je toekomstperspectieven ? Zit je vast in je job ? Ben je op zoek naar motivatie, werkplezier ? Heb je veel stress ? Onvoldoende ontwikkelingskansen ? Twijfel je aan je eigen mogelijkheden ?

 

 OCMW – Leuven (2016)

Dit project bij het OCMW – Leuven (méér dan 1000 personeelsleden) met de 50+ers rond werkplezier en ‘langer werken met goesting’. Het traject is in het najaar 2015 opgestart en er waren ruim 400 medewerkers bij betrokken, inclusief leidinggevenden en het managementteam.

plan van aanpak - samenvattende slide_001 De facto ging het ruimer dan over werkplezier bij de oudere medewerkers alleen, maar omdat dit de doelgroep was van het traject (vanuit het OCMW-diversiteitsplan), ging de focus in de eerste plaats naar hen.

Ons plan van aanpak, inclusief de workshops met de ‘oudere’ werknemers, coaching sessies met de leidinggevenden en de opvolging met het management team was succesvol en op de slotmeeting – samen met het OCMW-managementteam – zijn de resultaten van dit ‘Beter met de jaren’-traject toegelicht. De impact bleek méér dan bevredigend.

Philips (2014)

Toen Philips herstructureerde, stapte hun Marketing Manager vrijwillig op. Ze droomde al lang van een job als zelfstandig tuinarchitecte. Ik hielp haar om een stageplaats te vinden, een businessplan op te stellen en de financiële haalbaarheid te onderzoeken.

Dankzij Dirk’s coaching voelde ik me een stuk zekerder over het zelfstandig zijn. Hij bleef niet in de analysefase steken en gaf me advies waarmee ik meteen aan de slag kon. Warm aanbevolen als je zelfstandig wil worden! – Griet S’heeren

Het resultaat: ze vond een uitstekende stageplaats en is inmiddels gelanceerd als tuinarchitecte. Een succesvolle carrièreswitch dus!

CG Holdings (2013)

CG Holdings werd overgenomen door een Indisch bedrijf en onderging een herstructurering. Het hoofd boekhouding moest daardoor vertrekken. Ik begeleidde haar door een outplacementtraject met o.m. zelfanalyse, een stappenplan en gerichte sollicitaties.

Na vele jaren opnieuw solliciteren was niet evident. Gelukkig was er Dirk. Hij toonde me hoe ik via LinkedIn in contact kwam met interessante professionals en gaf me een goede voorbereiding op sollicitatiegesprekken en assessments. Met succes! – Melita Van Winkel

Het resultaat: ondanks haar leeftijd (55+) vond ze vlot een nieuwe, uitdagende job. Intussen is ze Chief Accountant en Business Controller bij Waterwegen en Zeekanaal NV.

Nokia (2013)

Een project manager bij Nokia zat vast in zijn job en wilde zich heroriënteren binnen het bedrijf. Ik hielp hem om zijn competenties en leiderschapsstijl helder te krijgen. Daarna ontwikkelden we een POP om met zijn management naar een andere rol te groeien.

Na 14 jaar in diverse functies wilde ik een round-up maken van mijn carrière. In enkele sessies gaf Dirk me een helder zicht op mijn situatie, sterktes en zwaktes. Ik ontdekte welke job bij mij past en hoe ik mijn ‘zelfmarketing’ daarop kan afstemmen. – Samuel Kinde

Het resultaat: hij bleef werken bij Nokia en kreeg meer zicht op zijn doorgroeimogelijkheden binnen het bedrijf. Dit droeg sterk bij tot zijn motivatie.

Crosby Europe (2012)

Ik begeleidde een ontslagen Supply Chain Manager met outplacement. Uit de zelfanalyse bleek meteen zijn uitgesproken talent voor de logistieke sector. Ik stelde zijn profilering op punt, reikte sollicitatiekanalen aan en gaf feedback op zijn sollicitatiegesprekken.

Dirk reikte me sporen aan, begeleidde me bij mijn keuze en gaf me dan de tools om succesvol te solliciteren. Na elke sollicitatie kreeg ik feedback. Dirk geeft open, duidelijk en vooral heel leerrijk advies. Bedankt! – Ivan Letar

Het resultaat: na 2 maanden kon hij aan de slag als Supply Chain Project Manager. Hij deed ook veel zelfkennis op en bouwt nu zelfstandig verder aan zijn carrière.

Nokia Siemens (2012)

In 2012 leidde de zware crisis bij Nokia tot een grote herstructurering. In België werden +1000 banen geschrapt. Ik werd ingeschakeld voor de outplacement-coaching van 20 professionals.

Na 14 jaar bij dezelfde werkgever kon ik wel wat begeleiding gebruiken. Dirk hielp me uit te maken waar ik naartoe wilde en ondersteunde dat proces met bewezen tools. Hij toonde me de mogelijkheden en gaf de aanzet naar mijn nieuwe job. – Steven Eykens

Het resultaat: binnen de 6 maanden vonden alle medewerkers een nieuwe job of startten ze een succesvolle heroriëntatie. De loopbaancoaching bleek daarvoor de sleutel.

En jij? Waarmee kan ik jou helpen?