WERKBAAR

Werkbaar werk? Leef jij op van je job?

WERKBAAR

Leef jij op van je job?

Werkbaar werk is werk dat motiverend is, voldoende leerkansen biedt, geen overmatige stress oplevert en een evenwichtige werk-privé balans mogelijk maakt. Het hebben van een werkbare job is belangrijk voor het werkplezier en de motivatie, maar ook om ervoor te zorgen dat we met z’n allen langer aan de slag kunnen.

Inzetten op werkbaar werkWERKBAAR

Inzetten op werkbaar werk is een win voor zowel werkgevers als werknemers. Werkenden blijven langer en met meer goesting aan de slag. Organisaties kunnen rekenen op meer gedreven, competente en ‘ondernemende’ medewerkers.

Werkbaar werk vs. werkstress: een gevarieerd verhaal

  • Zo stijgt problematische werkstress bij werknemers met de leeftijd. Ongeveer één op de drie (32%) werknemers onder de 30 jaar heeft problematische werkstress. Bij 50- tot 54 jarigen is dat 37%. Bij de 55-plussers daalt de werkstress opnieuw. Dat heeft wellicht te maken met het zogenaamde healthy-worker effect: vooral oudere werknemers met een goede gezondheid en een kwaliteitsvolle job blijven aan de slag.
  • Eén op de drie zelfstandige ondernemers zonder personeel ervaart problematische werkstress. Bij de zelfstandige ondernemers met maximum vier personeelsleden loopt dit op tot 40%. Bij zelfstandige ondernemers met vijf of meer personeelsleden in dienst, stijgt dit nog verder tot 42%.

Doe de werktest!WERKBAAR

“Leef jij op van je job?” is een de werktest, waarbij je tips en tools krijgt om je werksituatie te verbeteren:  https://www.dewerktest.be/test/ww-ind

Werkbaarheidscheques

Daarnaast zijn er nog de ‘Werkbaarheidscheques’, die bedrijven toelaten ‘werkbaar werk’ te scannen en oplossingen op maat te zoeken: https://www.werkbaarwerk.be/werkbaarwerk